BADAMON.IA

Del 3 MAIG al 31 MAIG

10:00h - 19:00h
Fundació Èpica la Fura dels Baus
Gratuït

Exposicions
Tots els públics

BADAMON.IA

Del 3 al 31 de maig · De dilluns a diumenge, de 10 a 15 h i de 16 a 19 h

BADAMON.IA és l'exposició dels resultats d'un experiment tecnològic i creatiu entorn de la intel·ligència artificial promoguda per la Fundació Èpica La Fura dels Baus, el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Col·legi Badalonès. L'experiment, desenvolupat entre els mesos de novembre de 2023 i febrer de 2024, tenia com a objectiu la preparació d'una proposta de disseny del Dimoni per a les Festes de Maig de Badalona de 2024 fruit de la col·laboració creativa entre humans i intel·ligència artificial. 

A la mostra, que repassa el procés seguit durant aquest experiment, s'hi exposen un total de 595 dibuixos de Dimonis dels alumnes del centre educatiu Col·legi Badalonès, que són les imatges amb les quals s'ha entrenat un model d'IA. Aquest procés ha permès generar centenars de propostes de dissenys de Dimoni per la IA, totes elles originals i representatives de l'essència de les creacions dels alumnes. A part dels dibuixos dels alumnes, a l'exposició s'hi inclouen els dissenys generats amb la IA.

El resultat del procés d'entrenament ha estat la Dimonia, disseny de la IA votat entre una quinzena de propostes preseleccionades. La Dimonia, creació col·lectiva dels alumnes i la intel·ligència artificial, ha estat presentada a l'edició d'enguany del concurs Crema'l Tu de l'Ajuntament de Badalona. L'experiment també serveix de punt de partida per a plantejar debats, entre la joventut, entorn aquestes eines tecnològiques a través de diverses sessions pràctiques realitzades durant els mesos d'abril i maig d'aquest any. 

Més informació a info@fundacionepica.org