DE PAMPLONA A BADALONA - Festes de Maig 2023

6 MAIG

16:30h - 23:50h
Diferents espais
Gratuït

Festa
Tots els públics

DE PAMPLONA A BADALONA

Dissabte 6 de maig

Convidada de la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona a Badalona

La Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona és, sens dubte, un dels conjunts d’imatgeria festiva més importants del pais. Les quatre parelles de gegants, que representen les diverses ètnies conegudes quan van ser construïts l’any 1860 - europea, africana, asiàtica i americana -, els kilikis, els capgrossos i els zaldikos formen el conjunt de 25 figures amb més de 160 anys d’antiguitat.

Badalona serà l’escenari d’una tarda transcendental en la mostra de folklore amb un acte singular i únic!

 

REBUDA DELS GEGANTS DE PAMPLONA

16.30 h, a la plaça de Pompeu Fabra

Recorregut: plaça de Pompeu Fabra, carrer de Francesc Layret i plaça de la Vila

EXPOSICIÓ DE FIGURES

17 h, a la plaça de la Vila

Mentre al Saló de Plens es fa la recepció institucional, s’exposaran les figures a la plaça de la Vila.

CERCAVILA

17.30 h, a la plaça de la Vila

Recorregut: carrer de Mar i passeig de la Rambla.

BALLS DE TARDA

18.15 h, al passeig de la Rambla

Mostra de balls dels gegants de Badalona i els convidats de Pamplona. En acabat, es retornarà cap a la plaça de la Vila a través del passeig de la Rambla, carrer d’en Prim i carrer de Francesc Layret.

CERCAVILA AMB ELS GEGANTS AMFITRIONS I ELS CONVIDATS

21.30 h / Carrer de Francesc Layret

La nit serà el moment per deixar-se endur per l’essència més profunda de les festes que representen els gegants, les Festes de Maig i les Festes de San Fermín.

Cercavila amb els gegants amfitrions i convidats que es dirigirà des del teatre Margarida Xirgu fins a la plaça de la Plana, passant pel carrer de Mar, de la Pietat, passatge de Maignon, avinguda de Martí Pujol i carrer dels Arbres, fins a la plaça de la Plana. 

ESPECTACLE "VA D'AQUÍ I VA D'ALLÀ" 

22h, a la plaça de la Plana 

Us presentem un espectacle amb el ball de gegants, la música ritual de la festa i les emocions que ens transmeten els sentiments com a eix central. Un acte presentat per l’actriu badalonina Rosa Gàmiz i la cantant i també actriu Mone Teruel, que repassaran allò que ens emociona i que, sens dubte, unirà per sempre els gegants de Pamplona i els de Badalona.

Un cop acabat l’espectacle, una cercavila retornarà a la plaça de la Vila tots els gegants i figures participants, que clouran passada la mitjanit una jornada que quedarà marcada en la història de les nostres estimades Festes de Maig.

A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona. 

En el marc de les Festes de Maig 2023