Festes de Maig 2021. Pregó

7 MAIG

19:00h - 20:00h
Teatre Zorrilla

Festa
Tots els públics

Retransmès per Televisió de Badalona des del Teatre Zorrilla.

A càrrec del Club Esportiu Seagull Badalona.

Les jugadores del primer equip del Club Esportiu Segull Badalona seran les encarregades de pronunciar el Pregó de les Festes de Maig 2021.

El Club Esportiu Seagull BDN va iniciar la seva trajectòria en l’àmbit del futbol femení l’any 1997, quan un grup d’atletes d’aquest club esportiu, fundat l’any 1993, van voler compaginar l’atletisme amb el futbol. Des de llavors aquest club, íntegrament femení, ha anat creixent fins al punt de tenir equips de futbol base en diferents categories, des de benjamí fins a sènior. Les jugadores del primer equip competeixen aquesta temporada en el grup D de la categoria Reto Iberdrola, i disputen els seus partits a l’Estadi Municipal de Badalona, a la Travessera de Montigalà.

Les “gavines”, com són conegudes popularment les jugadores del Seagull, destaquen pels mèrits esportius aconseguits, i a més a més, pel seu compromís amb la igualtat al món de l’esport.

A causa de les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 el Pregó, que tindrà lloc al Teatre Zorrilla el divendres 7 de maig, serà transmès en directe per Televisió de Badalona.

Anunciar que és festa és cabdal i per això, de manera semiconfinada i, des del Teatre Zorrilla, la Capella de Ministrers de Sant Anastasi avisarà amb el Toc d’Inici quela festa és a punt de començar. Són tres tocs que van augmentant la intensitat i el ritme fins a l’últim, que és més llarg.

Seguidament, l’alcalde presentarà a les pregoneres, que llegiran el pregó, convidant els ciutadans a participar de la festa. Aquest convit s’accepta amb l’Àliga, que en representació de la ciutat, majestuosa i solemne, fa el seu ball. Per anunciar que ja és festa, els sons intensos prenen l’aire ja que es llancen els onze coets tronadors de sant Anastasi.

Si pareu l’oïda sentireu els Miquelets que es converteixen en la guàrdia d’honor de la corporació municipal i, de manera irreverent, la conviden a posar el mocador de festes a la imatge del patró del carrer de Sant Anastasi (enguany, però, de forma simbòlica). Iniciades les festes, doncs, es ballen les primeres Danses de Maig, un ball que únicament es veu en els actes protocol·laris de les Festes de Maig.


Hi haurà un intèrpret del llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva.