FORJADORS DE LA FESTA. El patrimoni festiu de Badalona.

Del 18 MARÇ al 30 ABRIL

Sala Josep Uclés
Gratuït

Festa
Tots els públics

Exposició de línia pedagògica sobre el patrimoni festiu de Badalona.

Després de més de deu anys exposant la imatgeria festiva i els entremesos de la ciutat, aquest any la mostra fa un tomb per centrar-se en el ritual al voltant de les Festes de Maig, que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona.

L’exposició, que per primera vegada estarà comissariada, presenta un viratge cap a una línia conceptual i pedagògica centrada en els aspectes rituals de la festa i situant com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i en contraposició el Dimoni. La mostra fa un repàs de l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com de la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

Inauguració: Dijous 18 de març, a les 19.30 hores

Es farà de manera presencial i en streaming a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (C/ Francesc Layret, 78-82). L’aforament a la sala serà limitat i caldrà inscripció prèvia a través del correu elcarme@badalona.cat. La retransmissió en streaming serà oberta a tothom i es farà a través del canal de YouTube de Festes de Maig.


Horaris de visita:

De dilluns a divendres, de 16.30 a 20 h

Dissabtes d'11 a 14 h i de 16.30 a 20 h

Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Visites escolars i visites guiades

Enguany, les visites guiades van dirigides a alumnes d’educació primària i d’educació secundària.

Ja podeu fer la reserva de visita guiada, entre el 19 de març i el 30 d’abril, en dies feiners. Més informació aquí


Activitats complementàries:
Dirigides a formadors/educadors, i a públic adult en general.

Es faran en format presencial (sempre que ho permetin les mesures sanitàries imposades per la COVID-19 en el moment de l'activitat) i virtual a través del canal de YouTube de Festes de Maig. Per a participar presencialment, cal fer inscripció prèvia. 

Exposició comissariada per Marc Abril, fester, músic i membre del Grup d'Estudis de la Festa de Badalona.


Organitzen: l’Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i Badalona Cultura,
amb la col·laboració del Museu de Badalona, de les entitats Badalona Bèsties de Foc, Castellers de Badalona, Confraria de Sant Anastasi, Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, Diables de Badalona, Esbart Sant Jordi, Geganters de Badalona, Grup d’Estudis de la Festa de Badalona, Miquelets de Badalona, Mulassa de Badalona, Típic Ball de Bastons de Canyet, i de la família Llansó.