HerbArt: botànica i creació artística

Del 1 JUNY al 25 JULIOL

16:30h - 20:00h
Sala Josep Uclés
Gratuït

Exposicions
Adults

L’exposició que es presenta és la culminació del projecte internacional de col·laboració entre científics i artistes procedents de Catalunya, Espanya, Itàlia, Portugal i el Brasil, "HerbArt: Art i Ciència en Confluència". Es va iniciar a Barcelona l’abril del 2019 i conclou amb aquesta mostra. En el projecte, la flora i l’herbari s’aborden com a font d’inspiració, d’estudi i reflexió, des de les mirades creativa i científica.

Els artistes i els investigadors en botànica participants es van reunir per compartir processos, identificar territoris de col·laboració interdisciplinaris i trobar confluències entre la creació artística, la genètica i l’evolució de les plantes.

L’exposició HerbArt: botànica i creació artística expressa aquests propòsits inspirats pel binomi natura/cultura: resistir-se a desaparèixer, fer llavor, deixar petjada. Les obres articulen un recorregut pels quatre eixos temàtics sobre els quals artistes i botànics han desenvolupat llurs processos: fragilitat i destrucció, contemplació i benestar, diversitat i singularitat, i resiliència.

Al llarg del trajecte, fet conjuntament, artistes i botànics han pogut constatar que l’ull i la mà units a l’intel·lecte, l’observació amb els cinc sentits i el diàleg entre disciplines donen lloc a múltiples aproximacions i especulacions a propòsit del nostre entorn natural.

 

De l’1 de juny al 25 de juliol de 2021

Horari:
De dimarts a dijous de 16.30 a 20 h
Dissabte d'11 a 14 h i de 16.30 a 20 h
Diumenge i festius d'11 a 14 h


L’exposició es desplega en tres seus simultàniament:

  • Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (Francesc Layret, 78-82, planta −1, 08912 Badalona)

  • Hivernacle del jardí Ferran Soldevila de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007 Barcelona)

  • Institut d’Estudis Catalans (Carme, 47, 08001 Barcelona)

 

Participants:

Marta Aguilar, Joana Boix, Ángela Cabrera, Manuela Candini, Alba Cárcamo, Ariadna Costa, Eduard Farràs, Eva Figueras, Pere Freixa, Nerea Garcia, Sònia Garcia, Teresa Garnatje, Laura Gavioli, Francesca Genna, Airy Gras, Àngela Guzmán, Oriane Hidalgo, Carmen Hidalgo de Cisneros Wilckens, Neus Ibáñez, Mònica Kopatschek, Jordi López, Graciela Machado, Noemí Montes, Gemma Navarro Goig, Neus Nualart, Mónica Oliva, Agustí Ortoneda, Montse Parada, Jaume Pellicer, Márcia Regina Pereira de Sousa, Iván Pérez, Mar Redondo, Pilar Rosado, Maristela Salvatori, Joan Vallès, Antoni P. Vidal.

 

Comissariat per Eva Figueras i Mar Redondo
Organitzat per l'Ajuntament de Badalona, Universitat de Barcelona, Institut d'estudis Catalans i Badalona Cultura
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya