PREGÓ - Festes de Maig 2023

5 MAIG

19:00h - 23:55h
Plaça de la Vila
Gratuït

Festa
Tots els públics

PREGÓ DE LES FESTES DE MAIG

A càrrec de Laura Fa
Divendres 5 de maig, 19 h / Plaça de la Vila

Llicenciada en Història i Periodisme, va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Ciutat de Badalona. Actualment, és un dels rostres més coneguts per les seves aparicions als mitjans de comunicació, i especialment a programes televisius de gran audiència com Sálvame, com a especialista de l’anomenada “premsa del cor”, la seva gran passió professional. La periodista, que sovint assenyala que no es veu vivint a cap altre lloc que no sigui Badalona, ha col·laborat en espais de TVE o TV3 i anteriorment ho havia fet a programes tan populars com l’Aruscity de 8TV. Segur, que el pregó de festes el farà de tot cor.

Hi haurà una intèrpret de llengua de signes per a persones amb diversitat auditiva.

Programa especial en directe a Ràdio Ciutat de Badalona, des de la plaça de la Vila, de 18 a 19.30 h, i a Televisió de Badalona, de 19 a 19.30 h.

Toc d’Inici

És una crida a la ciutadania, que l’avisa fins a tres vegades que la festa està a punt de començar. La partitura que s’interpreta va ser la guanyadora del IV Concurs de Composició Ciutat de Badalona per a Instruments Tradicionals (2007). El Toc d’Inici és interpretat per la Capella de Ministrers de Sant Anastasi.

Pregó i convit
La pregonera llegeix el pregó i l’alcalde dona per iniciades les festes amb la frase “Que comenci la festa!”

Ball de l’Àliga
L’Àliga, en representació de tota la ciutadania i en senyal d’acceptació d’aquesta invitació, farà el seu ball majestuós acompanyada de l’Ensemble de la Banda Simfònica de Badalona, amb música de Daniel Suñé i coreografia a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona. 

Els Onze Trons de Sant Anastasi
Ens anuncien que la festa acaba de començar.

Ball de Miquelets
A través d’un diàleg en vers o ball parlat, els Miquelets de Badalona es converteixen en guàrdia d’honor de la corporació municipal durant les festes i ens conviden a anar a posar el mocador a Sant Anastasi, com a símbol d’una complicitat popular, ciutadana i festiva. 

Seguici Festiu
Un seguici format pels Castellers, les Danses de Maig, l’Àliga, els Miquelets, els macers de la ciutat i la corporació municipal pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant. 

L’alcalde donarà el mocador de les Festes de Maig a l’enxaneta dels Castellers de Badalona que, un cop coronat el pilar, el posarà a Sant Anastasi. 

Danses de Maig
A continuació, el seguici tornarà a la plaça de la Vila, on s’acabarà l’acte amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart Sant Jordi.

 

CONCERT LES QUE FALTABAND

20h a la Plaça de la Vila

Les Que Faltaband, la jove banda de versions formada per vuit noies, oferiran un espectacle potent i reivindicatiu amb una posada en escena que combina la música, la dansa i altres elements artístics. La banda ens presenta un repertori íntegrament femení, que demostra que les dones també fan música festiva, des de ritmes llatins i pop-rock dels vuitanta, fins als hits més actuals. Anoteu-vos el seu nom, perquè Les Que Faltaband han arribat per quedar-se!

 

LA NIT DEL MONO

21.30h a la Plaça de la Vila

A partir de la figura del capgròs del mono, es farà un recorregut pels carrers de Baix a Mar amb la participació d’alguns entremesos i acompanyat de música de gralles i txaranga. El recorregut finalitzarà davant del Dimoni i en acabat es farà un concert de discjòquei a la platja.

Recorregut: plaça de la Vila, carrers de Francesc Layret, de Lleó, de la Pietat, de Mar, de Sant Pere, del Carme, passeig de la Rambla i Passeig Marítim, fins al Dimoni.

A càrrec de la Comissió de Festes de Badalona. 

Hi col·labora: Anís del Mono

En el marc de les Festes de Maig 2023