Pregó - FESTES DE MAIG 2024

3 MAIG

19:00h - 20:00h
Plaça de la Vila

Festa
Tots els públics

Pregó

A càrrec d’Enrique Tomàs

El conegut empresari badaloní Enrique Tomás, referent mundial en el sector del pernil, assumirà aquest any l’honor de fer el pregó de les Festes de Maig.

Tomás va néixer el 1966 i va ser el menor en una família d’onze germans. Va iniciar el seu viatge empresarial l’any 1982 amb un modest establiment al Mercat de la Salut. A base d’esforç i amb dedicació al servei i la qualitat, ha elevat la seva marca a líder mundial en el mercat del pernil, amb més de 120 botigues repartides per Europa i Amèrica i amb plans d’expansió a Àsia.

La seva filosofia empresarial se centra en el respecte pel client i el producte, i ha revolucionat aquest sector tan tradicional, posicionant el pernil ibèric com una joia gastronòmica global. Enrique Tomás sempre expressa l’orgull ser de Badalona i de difondre els valors de la ciutat arreu del món.

SEQÜÈNCIA DE L’ACTE

 • Toc d'inici
  Interpretada per la Capella de Ministrers de Sant Anatasi, el Toc d’Inici és una crida a la ciutadania, que l’avisa fins a tres vegades que la festa està a punt de començar.
 • Pregó i convit
  El pregoner, enguany Enrique Tomás, llegeix el pregó i l’alcalde dona per iniciades les festes amb la frase “Que comenci la festa!”
 • Ball de l'Àliga
  L’Àliga, en representació simbòlica de tota la ciutadania i en senyal d’acceptació d’aquesta invitació, fa el seu ball majestuós acompanyada de l’Ensemble de la Banda Simfònica de Badalona, amb música de Daniel Suñé i coreografia a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.
 • Els Onze Trons de Sant Anastasi
  Ens anuncien que la festa acaba de començar.
 • Ball dels Miquelets 
  A través del seu ball parlat, els Miquelets de Badalona es converteixen en guàrdia d’honor de la corporació municipal durant les festes i ens conviden a anar a posar el mocador a Sant Anastasi, com a símbol d’una complicitat popular, ciutadana i festiva.
 • Seguici Festiu
  Un seguici format pels Castellers, les Danses de Maig, l’Àliga, els Miquelets, els macers de la ciutat i la corporació municipal pugen pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant. L’alcalde dona el mocador de les Festes de Maig a l’enxaneta dels Castellers de Badalona que, un cop coronat el pilar, el posarà a la imatge del Sant.
 • Danses de Maig
  A continuació, el seguici retorna a la plaça de la Vila, on s’acaba l’acte amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart Sant Jordi.

 

Programa especial en directe per Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió de Badalona

Espai reservat per a persones amb diversitat funcional, amb un sol acompanyant per persona.

En el marc de les Festes de Maig 2024